huset | august 26, 2012 9:07 am

Manchester United – Fulham 3-2

Fulham fikk som ventet en meget tøff kamp mot Manchester United på Old Trafford, men var likevel bare en svært god De Gea unna ett poeng.

Startoppstillingen:

Kampen startet på best mulig måte. Kacaniklic spilte fri Petric på venstrekanten og kroaten vred seg unna en rusende Carrick som ikke så annet valg enn å gi fra seg et frispark helt på kanten av 16-meterstreken. Ruiz trillet ballen rett frem og Duff rev seg fri fra en protesterende Ashley Young og trykket ballen i målet til høyre for David Dea Gea fra 7-8 meter.

Men gleden var kortvarig. Manchester United hadde tydelige ambisjoner om å vise seg fra en annen side enn på mandag mot Everton. Briggs, som erstattet en småskadet John Arne Riise, ble tidlig satt under press etter flere gode initativ av både Rafael og Valencia på vingen.

7 minutter etter Duffs åpningsmål var stillingen igjen uavgjort. Van Persie vente av en usikker Hangeland på sekstenmeterstreken og klinte ballen på halvvolley opp i hjørnet foran en tilsidesatt Schwarzer.

Presset var nå konstant og den fantastiske åpningen av London-laget så ut til å ha resultert en slags nervøsitet og defensivitet. Briggs og Riether hadde mer enn nok med å holde Uniteds vinger i sjakk og det så ved flere anledninger meget farlig ut.

Etter 36 spilte minutter var kampen snudd. United får corner og avslutter ved Cleverly. Schwarzer gir retur og på streken venter nyervervelsen Kagawa. Protestene er heftige. Fulham mener tydelig at japaneren har stått i offside når skuddet gikk. Reprisen viser noe annet.

Linjedommeren er igjen på allerten bare 2 minutter senere med en svært god vurdering. Kagawa avslutter igjen, denne gangen i stolpen. Rafael er på returen, men her viser reprisen tydelig at brasilianeren står innenfor.

Håpet om å holde kampen i sjakk og avstanden til ett mål fordufter bare tre minutter senere. Young legger inn på bakerste stolpe etter en halvfarlig corner og Rafael får sitt mål. På hodet. Petric blir for veik i markeringen og Schwarzer er ikke lenger rapp nok på streken.

Pause: 3-1.

Andreomgangen blir roligere. Manchester United startet best, men skapte få sjanser. Både Rafael, Van Persie og Kagawa får sine sjanser de første 15 minuttene, men scoringen uteblir.

Etter 64 minutter etableres på nytt håpet. Briggs legger inn fra venstre mot Petric. De Gea kommer for ballen, men kolliderer på merkverdig vis med Vidic. Vidics hæl henger igjen og toucher ballen i retning mål med en Petric stående som en stille observant på siden.

6 minutter senere fyrer Dembele av fra 25 meter. Dea Gea blir tvunget til å slå ballen over mål. På den påfølgende corneren utfordrer Dembele på nytt. Han drar av to mann, men får ikke stokket benene godt nok til å komme til en god nok avslutning. De Gea kan igjen stå på streken og slå unna.

United kommer så til en halvgod sjanse etter et skudd fra Rafael som Schwarzer må slå til corner. Fulham sliter med å etablere en sluttspurt med giv i. United forsvarer seg relativt godt, men viser også antydninger til nervøsitet.

7 minutter før ordinær tid er forbi spiller Ruiz frem Rodallega med en herlig lobb. Rodallega kliner til. Retningen ser meget bra ut, men Carrick får avverget med en herlig blokk. Den påfølgende corneren ender i intet.

Den aller siste sjansen kommer til Fulham. På nytt er det Dembele som herjer høyt i banen og drar av to United-spillere i jakten på et innlegg. Legget er presist og markeringen i Uniteds felt er mangelfull. Ruiz får stå på 7 meter, upresset, men headingen går rett på De Gea.

Så nært. Men nok engang litt for langt unna på bortebane. Fulham ga Manchester United en god kamp i andreomgang, men Fergusons gutter tar alt i alt en helt grei seier. Med sjansene i andreomgang + litt hell kunne fort resultatet vært annerledes.